چهارشنبه ۱۳۹۷/۰۷/۱۱

روابط‌عمومی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌انسانی شهرداری قزوین:

ارتقای فرهنگ شهروندی در کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شمس بررسی شد

راه‌کارهای ارتقای فرهنگ شهروندی در یازدهمین جلسه کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شورای مشورتی سیاستگذاری (شمس) قزوین 1404 بررسی شد.

به گزارش روابط‌عمومی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌انسانی شهرداری قزوین؛ یازدهمین جلسه کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی با موضوع ارتقای سطح فرهنگ شهروندی (مفهوم‌شناسی فرهنگ و ارتقای شهروندی) در سالن جلسات شمس، برگزار شد.

جعفر نصیری‌شهرکی، رئیس کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شمس در این جلسه گفت: با توجه به اهمیت موضوع ارتقای فرهنگ شهروندی، ارائه بسته سیاستی در خصوص اولویت اول کارگروه با موضوع ارتقای فرهنگ شهروندی، در دستور کار کارگروه فرهنگی اجتماعی شمس قرار گرفته است.

نصیری‌شهرکی ادامه داد: اولویت دوم کارگروه، تهیه پیوست فرهنگی برای تمامی پروژه‌هایی است که شهرداری متولی آن است.

رئیس کارگروه فرهنگی اجتماعی شمس خاطرنشان کرد: پیشنهادات و نظرات کارگروه در خصوص الزام پیوست فرهنگی برای پروژه‌های شهرداری و روش‌های آن، مبتنی بر شیوه‌نامه بسته سیاستی مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، بلندمدت و پرهزینه است و اگر به درستی انجام شود، آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی به مرور زمان کاهش می‌یابد.

آرش حاجی‌کریمی، نائب‌رئیس کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شمس، در ادامه این جلسه با تاکید بر این که شهرداری قزوین تجربه قزوین‌+‌20 را داشته است، گفت: اگر کارگروه‌های شمس به نکته‌های کلیدی و راهبردی تاکید کنند، مجموعه مدیریت شهری به آن توجه خواهد کرد و موثر واقع می‌شود، در غیر این صورت تکرار مکررات خواهد بود.

حاجی‌کریمی با تاکید بر این که باید مباحث به صورت علمی در کارگروه‌ها مطرح شود، ادامه داد: در مرحله‌اول، یک تیم منسجم باید کار مطالعاتی قوی و علمی در حوزه فرهنگ شهروندی صورت انجام دهد تا وضعیت شاخص‌های فرهنگی قزوین احصا و از سوی دیگر، استانداردهایی تدوین و هدف‌گذاری شود.

وی ادامه داد: باید تعیین شود که برای توسعه فرهنگ شهروندی از چه برنامه و ابزاری استفاده می‌کنیم.

در ادامه این جلسه، سید احمد مرتضوی، عضو کارگروه تخصصر امور فرهنگی اجتماعی شمس، با بیان این که شمس باید از ارائه مباحث نظری دوری کرده و به موضوعات کاربردی بپردازد، گفت: زمانی که روی موضوع فرهنگ‌شهروندی کار می‌کنیم، باید بررسی کنیم و ببینیم چه اقداماتی انجام شود تا آسیب‌های‌اجتماعی و فرهنگی کاهش یابد.

بهنام محمودی، عضو کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شمس، در ادامه این جلسه گفت: تاکنون از ظرفیت‌ها و پتاسیل‌های موجود در قزوین به درستی استفاده نشده و ثمره آن ثبت  10 هزار ضرب و جرح در پزشکی قانونی، ناهنجاری‌های رفتاری،آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی است.

محمودی با تاکید بر این که هدفمند بودن، بهترین راهکار برای رفع معضلات اجتماعی و فرهنگی است، تصریح کرد: انجام برنامه‌های تحقیقاتی غیرهدفمند، جز اتلاف‌وقت ثمره دیگری نداشته است.

وی تاکید کرد: نیازسنجی نیازهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منطقه‌ها و محله‌های شهر قزوین انجام نشده و بدون درنظر گرفتن این نیازها نمی‌توان اقدامات مثمر ثمری در راستای توسعه شهر انجام داد.

این عضو کارگروه اظهار کرد: شعاری برای شهر قزوین تعریف کنیم تا به مرور به هویت شهر تبدیل شود. شاید این اقدام زمان‌بر باشد ولی در درازمدت نتیجه بخش خواهد بود.

محمودی با تاکید بر این که ارتباط تنگاتنگی بین ارتقای سطح فرهنگ‌شهروندی با جامعه مترقی وجود دارد، گفت: فرهنگ، دامنه گسترده‌ای دارد. باید بدانیم، فرهنگ‌شهروندی را در چه حوزه‌ای ارتقا می‌دهیم و نسبت به وظایف شهرداری در این حوزه نیز آگاهی یابیم.

در ادامه این جلسه، ایرج گلجانی، عضو کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شمس، حقوق شهروندی مرتبط با شهرداری را در 6 گروه معماری، مشاغل شهری، رفتارهای‌ترافیکی، بهداشت‌عمومی نظیر سامان‌دهی پسماندهای خانگی و زباله‌های بیمارستانی، آموزش رفتار در اماکن‌عمومی مانند بوستان‌ها و معابر و طبیعت و گردشگری مرتبط با حقوق شهروندی تقسیم‌بندی کرد.

گلجانی همچنین به اهمیت استفاده از تجارب شهرهای دیگر در موضوع فرهنگی شهروندی اشاره کرد و گفت: ارتباط با مسئولان و کارشناسان متولی در سایر استان‌ها برای تبادل تجربیات مفید است.

حسن یوسفی، عضو کارگروه تخصصی امور فرهنگی اجتماعی شمس، نیز با تاکید بر این که به منظور اثربخشی آموزش، باید مباحث به صورت غیرمستقیم ارائه شود، گفت: استفاده از ابزار رسانه و زبان هنر بهترین راهکار جهت ارتقای سطح فرهنگ شهروندان است، چرا که باعث تلطیف فضای شهر قزوین و جلب مشارکت شهروندان می‌شود.

یوسفی افزود: با توجه به تنوع فرهنگی قومیت‌های مختلف شهر قزوین، باید حس تعلق خاطر نسبت به شهر را در تمامی شهروندان ایجاد کنیم تا همه باور کنند که قزوینی هستند و نسبت به شهر مسئولیت‌پذیر باشند.

پایان پیام

تصاویر مرتبط