پنجشنبه ۱۳۹۶/۱۱/۲۶

صفری، شهردار قزوين:

«شمس» مجموعه‌ای جهت ارتقای کیفیت زندگی در بلندمدت است

شهردار قزوین گفت: مدیران شهری به‌تنهایی نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای مردم باشد و شورای مشورتی سیاست‌گذاری قزوین به‌منظور مشارکت مردم شروع به کار می‌کند؛ شمس اقدامی تبلیغی نیست بلكه الگوی حکمروایی خوب شهری و مجموعه‌ای جهت ارتقای کیفیت زندگی در بلندمدت است.

به گزارش اداره روابط‌عمومی و امور بین‌الملل شهرداری قزوین ، عی صفری در اولین جلسه شورای مشورتی سیاست‌گذاری قزوین در سال ۱۴۰۴ که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، تصریح کرد: امیدواریم این جلسه به افزایش آگاهی و ارتقا کیفیت زندگی شهروندان و سیاست‌گذاری بهتر كمك كند.
وی افزود: مهم‌ترین اجتماع مدنی دنیا امروزه شهرها هستند و به‌عنوان کانون هویت بشری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و در کنار آن، رویارویی با انبوه مشکلات اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، مدیریت شهرها را پیش از هر زمان دیگری پیچیده و دشوار کرده است.
شهردار قزوین اظهار کرد: مطالعه این پیچیدگی‌ها به چشم‌اندازهای مختلف نظری نیاز دارد، شهر ماهیتاً پیچیده، ناهمگن و گسترده است، شهر فقط بنا و ساختمان نیست بلکه مجموعه‌ای از بناها، مصنوعات، آدمیان، رخدادها، حوادث و خاطره‌ها است.
وی افزود: هر چه شهرها بزرگ‌تر می‌شود مقیاس پیچیدگی آن بیشتر می‌شود، با افزایش شهرنشینی و افزایش مطالبات مردم برای توسعه شهرها، بی‌کفایتی سيستم‌های تصمیم‌گیری از بالا به پایین آشکار می‌گردد و گرایش به مدل‌هایی که در آن تصمیم‌های کوچک و بزرگ با اشتراک منافع ذینفعان اتخاذ می‌گردد در بخشی وسیع مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد.
صفری بیان کرد: بی‌تردید یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های مؤثر شهر نظام مدیریت شهری است، امروزه ثابت‌شده است مدیران شهری به‌تنهایی قادر به پاسخگویی نیازهای شهری نیستند.
وی افزود: برای دستیابی به شهر پایدار باید با تصمیمات مدبرانه از جامعه دولت‌محور به جامعه مشارکت محور تبدیل شویم تا باقدرت بخشیدن به سازمان مردم‌نهاد و کنشگران اجتماعی ارائه بهتر خدمات اجتماعی را شاهد باشیم.
شهردار تأکید کرد: امروزه شهرها در رقابت اقتصادی فزاینده‌ای قرار دارند درحالی‌که هم‌زمان گسست‌های اجتماعی درون شهرها در حال افزایش است و مدیران شهری با چالش بزرگی به نام عدالت در توزیع سرانه خدمات در شهرها روبه‌رو هستند؛ شهرها با کاهش منابع پایدار درآمدی روبه‌رو شده‌اند.
وی افزود: مدیران شهری به‌منظور تأمین منابع برای اداره ناچار باید حقوق شهروندی و تراکم بفروشند و این را نباید به گردن شهرداری انداخت، فقدان قوانین مالیاتی که قادر باشد منابع درآمد پایدار شهری باشد نیز دارای اهمیت است.
علی صفری یادآور شد: اگر راهکار مالیاتی اجرا شود پدیده تراکم فروشی از بین می‌رود، جامعه شهری ما باید به سمت حکمروایی خوب شهری پیش برود یعنی دولت به معنای عام و مدیریت شهری به معنای خاص باید مشارکت تمام بازیگران در امور فعال شهری را بپذیرد هرچند كه آن‌ها سمت دولتی نداشته باشند.
وی افزود: امروز هیچ سیاست شهری بدون مداخله شهروندان انجام نمی‌گیرد، اگر صورت پذیرد با شکست روبه‌رو خواهد شد؛ ‌بنابراين «شمس» قرار است با الگو گیری از حکمروایی خوب شهری بر مبنای ۴ عنصر عقلانیت، کارآمدی، دانش‌محوری و مشارکت همه مردم و دلسوزان شهری تعامل ارزشمندی را به نمایش بگذارد.
وی افزود: با این کار با بهره‌گیری از اصول مدیریت مشورتی شهری آگاه خواهیم داشت، امیدواریم شمس در اولین قدم با کارگروه فعال متشکل از مردم، نهادهای عمومی، نخبگان شهری، دیپلماسی شهری را به نمایش بگذارد.
صفری تصريح کرد: شمس اقدامی تبلیغی نیست بلکه مجموعه‌ای جهت ارتقای کیفیت زندگی در بلندمدت هست.
انتهای پیام

 

تصاویر مرتبط